At efterisolere kan hurtigt betale sig hjem. Mange huske i Danmark er stadig ikke godt nok isolerede, og det betyder, at der ryger varmekroner lige ud i den kolde luft. Det ville både gavne miljøet men ikke mindst også økonomien i mange husstande, hvis der bliver efterisoleret. Hvad er godt at gøre, når der skal efterisoleres. Læs med her, hvor du får gode tips & tricks til din efterisolering.

Start hvor der mangler isolering

Første gode råd er at begynde der, hvor du ikke har isoleret endnu. Har du for eksempel ikke hulmursisoleret, vil det være oplagt at få gjort det. Det kan også være, at der er steder på loftet, der endnu ikke er godt isoleret. Start hvor du kan høste de lavest hængende frugter.

Vær grundig ved dit spærtræ

En fejl mange begår, når de skal isolere, er at putte lidt tilfældig Rockwool ned ved spærtræet. Spærtræet er en vigtig del af tagkonstruktionen. Alt afhængig af dit tag, kan der blive skabt forskellige hulrum omkring spærene, der kan være svære at isolere. Du skal være grundig, når du isolere her, og du bør ikke bare sjuske. Mål op og skær præcist ud. Isolerer du ikke her, risikerer du at kulden trænger ind, og så skal du blot tilbage for at efterisolere igen på et senere tidspunkt. Det kan godt tage lidt tid at finde ud af, hvordan din tagkonstruktion. Få et overblik over spærtræet og foretag dine opmålinger. Så er du ikke helt på den gale vej. Når du har styr på det, så køb spærtræ her.

Brug helt tør isolering

Mange har lidt rest Rockwool stående ude. Det kan være rigtig skidt at isolere med, hvis det er blevet fugtigt. Bruger du fugtig isolering, kan det nemlig øge risikoen for, at der spreder sig svamp. Bruger du for eksempel fugtig isolering omkring dit spærtræ, kan det gå i træet, hvilket er noget skidt. Har du noget isolering stående ude, så få det dækket godt af.

Varme- og vandrør er vigtige

Ligesom du ikke skulle sjuske omkring dine spær, så skal du bestemt heller ikke gøre det ved dine varme- og vandrør. Det er svært at isolere her, og det kræver, at du er omhyggelig og tager dig tid til at måle og skære. Sørg for at isoleringen kommer helt ind til væggen og kom godt rundt om alle t-stykkerne. Der kan hurtigt opstå nogle hulrum, hvis du ikke er grundig.

Overvej at få en professionel ud

Hvis du ikke selv er så skarp, når det kommer til isolering, kan du få en ekspert ud for at se, hvor det giver mening at begynde. De har professionelt værktøj og kan lave nogle målinger. De kan for eksempel se, hvor der slipper mest varme ud. Det vil helt klart være hele investeringen værd på den lange bane.